menu
Inloggen

Transformatie van vastgoed, kansen voor de zorg!

Transformatie van vastgoed, kansen voor de zorg!

Met de ‘nieuwe’ technologieën zijn veel bedrijfsactiviteiten niet meer locatie- of plaatsgebonden en webwinkels winnen steeds meer terrein. Twee van de oorzaken van de enorme leegstand van bedrijfsvastgoed, er is een grote behoefte ontstaan aan transformatie. Naast het feit dat eigenaren van bedrijfsvastgoed hun rendementen zien afnemen, zien ook gemeenten een verpaupering van het vastgoed. Geen visitekaartje voor de stad…

Niet alle objecten geschikt voor transformatie
We zijn het laatste jaar volop betrokken bij transformatie van bedrijfsvastgoed naar woonruimte. Niet elk object komt hiervoor in aanmerking. De grootste kans van slagen  hebben projecten op een goede locatie, grenzend aan een woon- of winkelgebied, daarnaast speelt ook de bereikbaarheid een belangrijke rol. Onze ervaring is dat juist op die locaties de gemeente heel welwillend is om mee te werken aan bestemmingsplanwijzigingen. Door de gemeente Almere wordt  een van de transformatieprojecten waarin we een adviserende rol spelen, als voorbeeldcasus gebruikt.  Zij richtten recent een werkgroep op om de leegstand en verpaupering van vastgoed aan te pakken.

Van verpauperd kantoor naar eigentijds wooncomplex met 26 appartementen
Recent verkochten we in Almere een verpauperd kantorencomplex aan een nieuwe eigenaar. Dit complex heeft qua locatie, opzet en bereikbaarheid alles in zich om succesvol te transformeren naar een wooncomplex. Door de nieuwe eigenaar werden we betrokken in dit transformatieproces. De gemeente was graag bereid om mee te werken en inmiddels is de aannemer gestart met de realisatie van 26 2- en 3-kamerappartementen. In opdracht van de eigenaar hebben we nu vanuit onze portefeuille een aantal zorgaanbieders benaderd om het complex in zijn geheel te huren. ‘Een relatief groot aantal appartementen gelegen in één complex op een goede locatie en ruimte voor centrale voorzieningen en activiteiten, sluit mooi aan op de behoefte van zorgpartijen’, merken we, aldus Jan Bollemaat manager Vastgoedmanagement.

Bent u op zoek naar een goede woonlocatie voor zorgcliënten in het midden van Nederland? Of zit u juist met vastgoed dat qua bestemming niet meer voldoet aan deze tijd? Met onze brede expertise van zowel (zorg)vastgoedmanagement als bedrijfsmakelaardij, kunnen we wellicht mooie verbindingen maken.

Bel gerust met Jan Bollemaat, manager Vastgoedmanagement – (06) 51 44 09 61