menu

Woning verkopen Amsterdam

Gratis adviesgesprek

Naam

Telefoonnummer

020 5 712 712


Wat is mijn huis
waard?
Direct berekenen
"Ik ben zeer trevreden over de makelaar. Goeie service, vriendelijk en ik kon met al mijn vragen bij hem terecht. Zeker een aanrader!!"
Verkoper Barbusselaan 149

Beoordelingen van onze verkopers »

  • Meest verkopende makelaar in Groot Amsterdam
  • Hoge klantbeoordeling
  • Onze makelaars 3 maanden gratis op proef

Je huis verkopen in Amsterdam: Van der Linden helpt je bij het gehele verkoopproces

In een populaire stad als Amsterdam is het eenvoudig om je woning te verkopen. De vraag is groot en het aanbod is beperkt. Het vinden van een koper is dan ook geen probleem. Maar hoe weet je zeker dat je ook echt de hoogste prijs realiseert en dat je juridisch ook alles goed geregeld hebt?

Waar een makelaar je bij kan helpen bij de verkoop van je huis in Amsterdam

  • Een grondige inspectie en realistische waardebepaling van je woning in Amsterdam
  • Professionele marketing van je huis: (360-graden) foto’s, video’s en advertenties op Funda en Facebook
  • Bepalen van de perfecte verkoopstrategie
  • Benaderen van woningzoekers via het grote netwerk van Van der Linden Makelaardij
  • Het voeren van onderhandelingen met de potentiële kopers, met de hoogst mogelijke verkoopprijs als inzet
  • Afhandeling van de administratieve en juridische zaken

Afspraak maken 020 5 712 712

Veel gestelde vragen van huizenverkopers

Kan ik zelf de vraagprijs van mijn huis in Amsterdam bepalen?

Als je zelf de vraagprijs van je huis wilt bepalen, moet je met een aantal factoren rekening houden. Zo zijn onder andere de locatie, het grondoppervlak, de indeling en de afwerking van de woning van invloed op de waarde van je woning. Heb je een balkon of een dakterras? Ook deze bijzonderheden moet je meenemen in de berekening. Je kunt, om een beter beeld te krijgen van een realistische verkoopprijs, een buurtonderzoek uitvoeren. Zoek hierbij naar vergelijkbare huizen die in Amsterdam recent verkocht zijn. Via het kadaster kun je achterhalen welke verkoopopbrengst er voor deze huizen is gerealiseerd.

Hoewel je zelf een schatting kunt maken van de mogelijke verkoopprijs van je woning, is het aan te raden om je huis te laten taxeren door een professionele makelaar. Dan weet je zeker dat je een deskundig advies krijgt, gebaseerd op de juiste gegevens.

Hoe zorg ik voor een perfecte woningpresentatie om mijn woning te verkopen?

De eerste indruk is van groot belang. Zorg daarom dat je de juiste presentatietools inzet. Wij werken alleen met professionele fotografen. Uit onderzoek weten we bijvoorbeeld dat woningpresentaties met blauwe luchten meer bekeken worden, uiteraard spelen we in op dat gegeven. Zeker in Amsterdam zijn goede plattegronden belangrijk, ondersteund met een goede verkooptekst.

Kan ik ook een makelaar in Amsterdam op proef nemen?

Twijfel je of je een makelaar nodig hebt bij de verkoop van je huis in Amsterdam? Je kunt een makelaar van Van der Linden nu drie maanden gratis op proef nemen. 

Actueel woningaanbod Amsterdam

Ons actuele woningaanbod vind je op de onderstaande Google Maps-kaart. Wil je gericht zoeken naar een bepaald type woning in ons aanbod?
Gebruik dan de onderstaande zoekvelden.

Ik zoekPlaats

Prijs vanaf

Prijs tot
Plaats

Prijs per maand vanaf

Prijs per maand tot
Plaats

Soort ruimte

Verkooptips: hier moet je op letten bij de verkoop van jouw huis

Let op de details van je woning

Je kijkt anders naar je eigen huis dan naar die van een ander. Kruip in de huid van een potentiële koper en bedenk wat hij ziet bij het bekijken van je foto’s op Funda of wat hij aantreft tijdens een bezichtiging. Kijk daarom goed rond en zorg ervoor dat je loshangende draden wegwerkt en de muren zo nodig nog een likje verf geeft.

Piept of klemt de deur van de badkamer? Is de vloerbedekking in de hal eigenlijk aan vervanging toe? Is de lamp op zolder nog steeds niet gerepareerd? Hoewel het vervangen of repareren je in eerste instantie geld kost, loont het om deze imperfecties aan te pakken. Ook al lijken het nietszeggende klusjes - gezamenlijk kunnen ze het verschil maken.

Zorg voor een opgeruimd huis

Zowel voor de foto’s als de bezichtigingen is het van groot belang dat je huis opgeruimd is. Zorg vóór het maken van de foto’s en vóór elke bezichtiging dat je je huis stofzuigt en de keuken, badkamer en toilet een grondige poetsbeurt geeft. Vergeet ook niet om je ramen te lappen; ieder klein detail kan een potentiële koper positief verrassen of juist afschrikken.

Geef bezoekers rust en ruimte

Potentiële kopers wil je ontvangen in een ruimtelijk huis dat rust uitstraalt. Een huis met een rommelige hal, rondslingerende was en grote meubels die de doorgang blokkeren, geven bezoekers een opgesloten gevoel. Zorg ervoor dat jouw woning vrij is van rommel en eventuele obstakels; zo geef je de potentiële koper een beter beeld van de mogelijkheden van het huis.

Verwijder persoonlijke voorwerpen

Het is goed om te weten dat potentiële kopers geen interesse hebben in de inrichting van jouw huis; negen van de tien keer gaat dit toch helemaal op de schop. Je doet er dan ook goed aan om persoonlijke voorwerpen weg te halen voor een bezichtiging, denk hierbij aan portretten of een groot canvasdoek van je kinderen. Onderzoek heeft daarnaast uitgewezen dat een huis aantrekkelijker wordt wanneer de muren in een lichte, neutrale kleur geschilderd zijn. Veel mensen schilderen felgekleurde wanden dan ook wit voor de verkoop. Vaak loont het om een professionele interieurstylist in te schakelen. Zij kunnen je hierin goed adviseren. Je kunt er voor kiezen om hun aanbevelingen zelf uit te voeren of daarvoor gebruik te maken van de diensten van de interieurstylist. Alles is erop gericht om dit met minimaal budget te realiseren.

Wees eerlijk over je huis

Woningverkopers denken vaak dat ze gebreken aan hun huis moeten wegmoffelen of verzwijgen. Doe dat zeker niet: je moet eerlijk zijn over eventuele gebreken. Hiervoor geldt een meldingsplicht. Uiteraard heeft de koper ook haar onderzoeksplicht.

Waarom jouw huis in Amsterdam verkopen via onze makelaars?

Gratis waardebepaling

Wil je je huis in Amsterdam verkopen? Wij komen gratis en vrijblijvend langs om jouw huis te taxeren. Onze Amsterdamse verkoopmakelaars hebben hart voor Amsterdam en zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen op de Amsterdamse huizenmarkt. Omdat de woningmarkt en het concurrerende woningaanbod meegenomen worden in de waardebepaling van jouw huis, ben je altijd zeker van een realistische vraagprijs. 

Wat is mijn huis waard?

Probeer ons nu drie maanden gratis

Een goede klik met een makelaar is essentieel voor een spoedige en geslaagde verkoop van jouw woning in Amsterdam. Daarom hebben wij iets unieks: je mag ons drie maanden gratis uitproberen. Verkoop je huis snel in Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid en Amsterdam West.

Aangesloten bij NVM

Makelaardij Van der Linden is aangesloten bij NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Daarom hanteren onze makelaars ook de consumentenvoorwaarden die in samenwerking met Vereniging Eigen Huis zijn opgesteld.

Je huis verkopen in Amsterdam?

Wil je jouw woning in Amsterdam verkopen en ben je benieuwd hoe onze makelaars jou kunnen helpen bij de verkoop? Neem gerust contact met ons op. 

Ontmoet onze medewerkers

Ab van Esseveld, vestigingsmanager

'Ik hou me vooral bezig met de verkoop van voormalige huurwoningen van Rochdale aan huurders, maar ook in de vrije markt. Kopers zijn vaak zo blij dat ze de gelegenheid krijgen om te kopen, echt geweldig om in dat koopproces een belangrijke rol te mogen vervullen. De dynamiek van de Amsterdamse woningmarkt is prettig om in te werken. Dat vergt veel regel- en organiseerwerk binnen de organisatie en dat vind ik nou eenmaal leuk om te doen'

Bas Reimink, Commercieel directeur

'Elke dag met een prachtig team van collega's gezamenlijk onze opdrachtgevers meer dan tevreden stellen, geeft mij een geweldige voldoening. Onze filosofie is om samen te werken en met passie met je werk bezig te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je dat enthousiasme uitstraalt op je klanten.'

Brian Pekel

‘Ik vind het een eer om onze klanten te mogen begeleiden bij het verkopen en aankopen van een woning. De makelaardij is in al zijn facetten enorm uitdagend en afwisselend. De diversiteit van het vak maakt dat geen dag hetzelfde is en daarom doe ik het werk met erg veel plezier. Het gevoel dat je iemand helpt is het meest waardevolle en geeft een fantastisch gevoel. Wanneer de klant tevreden is, dan ben ik dat ook. Daar haal ik enorm veel energie uit. Het bruisende Amsterdam is qua architectuur verreweg de mooiste stad. Om iedere dag in deze mooie stad te mogen werken is een zegen!’

Joost Steinweg

Woning kopen of verkopen in Amsterdam?

Wil je direct jouw woonsituatie bespreken met een van onze makelaars? Neem dan contact op door te bellen naar 020 5 712 712 of via info.amsterdam@vanderlinden.nl.

Afspraak maken 020 5 712 712

 

Contactgegevens


Makelaardij Van der Linden Amsterdam

Bos en Lommerplein 309, 1055 RW Amsterdam 
Postbus 56670, 1040 AR Amsterdam
(020) 5 712 712
info.amsterdam@vanderlinden.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.30 uur
's avonds op afspraak
zaterdag op afspraak 

Ervaringen van huizenverkopers in Amsterdam

Wij vinden het fijn als klanten hun verkoopervaringen met ons delen; hierdoor kunnen wij onze dienstverlening voortdurend blijven verbeteren. Lees hieronder de ervaringen van huizenverkopers in Amsterdam die via Funda hun mening hebben gegeven over Makelaardij Van der Linden Amsterdam.