menu
Inloggen

Spraakmakende ontwikkeling in de Duinen van Almere

Amvest ontwikkelt aan het IJmeer een uniek duinlandschap. Een spraakmakend project met duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden, vlakbij Amsterdam. Het totale gebied bestaat straks uit ca. 3000 koop- en huurwoningen en ca. 100.000m2 commerciële ruimten te verdelen in winkels en kantoren. Naast eengezinswoningen  worden er ook appartementen gebouwd voor  zowel  de huurders- als ook de kopersmarkt.  De woningen in het eerste deel van Duin, Zuiderduin, zijn inmiddels verhuurd dan wel verkocht. Voor het tweede deel, Nooderduin, is de verkoop inmiddels gestart en ook binnen dit deel worden binnenkort de eerste huurwoningen gerealiseerd. Wie in Duin wil wonen, moet aardig in de buidel tasten. Maar dat is het zeker waard, volgens Sander en Lisanne. Wat maakt Duin zo bijzonder?

Parkachtige uitstraling

Sander (29) en Lisanne (24) wonen nu 1,5 jaar in Duin. ‘Toen de zus van Sander ons op dit project attendeerde, sprak het ons eigenlijk gelijk aan. Een perfecte locatie ten opzichte van ons werk in Amsterdam. Zonder files zijn we er in 20 tot 25 minuten. ‘ zegt Lisanne enthousiast. ‘En het feit dat het nieuwbouw is, maakt het erg interessant. Alles lekker nieuw en de mogelijkheid het zo in te richten als je zelf wilt. Het plan zelf is heel uniek. We hebben een kleine privé-tuin, maar dat vinden we niet erg aangezien de tuin doorloopt in de duinen en die is van ons allemaal. Dat vinden we een voordeel, we ervaren het als een grote tuin, maar dan zonder het werk en onderhoud eraan. Het heeft een parkachtige uitstraling. Dat trekt ook echt een specifieke doelgroep, pioniers die er bewust voor kiezen om op deze unieke locatie te wonen. Want het is toch echt wel een stuk duurder dan het naastgelegen Almere-Poort,’aldus Sander.

 Tijd voor wat nieuws

Ondanks hun tevredenheid met de omgeving en het huis, toch na anderhalf jaar tijd voor wat nieuws. ‘Huren in Duin was een hele bewuste keuze, maar toch ook een soort van proef. We gingen voor het eerst samenwonen. En hoe zou het zijn om vanuit Winschoten richting de Randstad te verhuizen? Gelukkig pakte alles heel goed uit. Zo goed dat we hebben besloten een huis te kopen in Duin,’ zegt Lisanne. ‘En we zijn niet de enige, behalve wij, verhuizen nog vier  van onze zes buren uit het blok naar een koopwoning in Duin’, vult Sander aan. ‘Eigenlijk is de stap naar een koopwoning een geluk bij een ongeluk. Na een lekkage hadden we flinke schade aan onze vloer. Op het moment dat we met de nieuwe vloer aan de slag wilden, vroegen we ons af of we wel zoveel tijd en geld opnieuw wilden investeren in ons huurhuis. We maakten toen de keuze om te kopen. Echt een superplek.’

Als het goed is gaat nog deze maand de eerste paal van hun nieuwe huis de grond in. Dat kunnen ze mooi volgen, want het ligt op maar 80 meter afstand hemelsbreed. Met een ‘goede’ winter, wonen Sander en Lisanne het tweede kwartaal van 2017 in hun nieuw huis in Duin.