menu
VERKOCHT
vanaf € 165.000 v.o.n.
100 - 250m²

Bouwkavels Fase Groenendaal

Op iedere 1e en 3e zondag van de maand ben je tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in het Infocenter op Buitenhof (Kraaienhof 2) om informatie af te halen of jouw vragen te stellen. Voor een individueel gesprek kun je uiteraard ook een afspraak maken met de makelaars!


Buitenhof

Waar vind je een plek die je echt gelukkig maakt? Een plek waar je je thuis voelt, waar je kunt genieten en waar je heerlijk kunt wonen. Deze plek bestaat echt! We noemen het "Buitenhof".

Buitenhof is dé Woonschat van Lelystad. Je zou het bijna een oase van rust kunnen noemen. Het plangebied wordt omgeven door groen en water. Kinderen kunnen hier lekker van de natuur genieten. Klimmen in de hoogste boom, rennen door de waterplas en verstoppertje spelen in het hoge gras. Zelf geniet je van een mooie wandeling, een picknick langs de waterkant of van een sportieve middag in de fitness of het zwembad... En altijd kom je thuis in jouw ideale woning.

Omgeving:

Buitenhof bevindt zich ook nog eens in een fantastische omgeving. Naast dé Woonschat heeft Lelystad namelijk nog zoveel meer te bieden. Van rustgevende natuurgebieden tot uitgestrekte plassen en woeste graslanden. Wandelen, fietsen, bootje varen … je komt hier helemaal tot rust.

Winkelen, een sportieve activiteit of een culturele avond … Lelystad biedt het allemaal. In de nabijheid o.a. winkelcentra en scholen, maar ook een golfbaan waar je een balletje kunt slaan. Behalve het complete centrum van Lelystad, biedt fashion outlet Bataviastad, ruim 100 winkels waar je heerlijk kunt shoppen. Op de Bataviawerf worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd. In het Agora Theater kan je de dag afsluiten met een goede theatervoorstelling of een bioscoopbezoek.

Kortom, Lelystad biedt alles om aangenaam te kunnen wonen.


Een Buitenkans
Ongekende privacy, ruime kavels, wonen in een parkachtige setting en brede architectonische mogelijkheden zijn slechts enkele redenen om voor een bouwkavel in het plan Buitenhof te kiezen. Een bouwkavel in Buitenhof is precies wat je zoekt als je op deze geweldige locatie wilt wonen, maar toch een eigen woning wilt laten ontwerpen.

Kavelkeuzes
Met kavelbreedtes van 14 tot 20 meter en kaveldieptes van 40 tot ruim 50 meter heb je op een bouwkavel voldoende mogelijkheden om een droomwoning te realiseren en te genieten van de ruimte, vrijheid en privacy die je altijd al gewenst hebt.


Naast de keuze uit een 14 tot 20 meter brede kavel is er de keuze uit twee typen kavels:

1. Kavels grenzend aan het openbare park.
Hier heb je een fabuleus uitzicht over het openbare groen binnen het park. Door de natuurlijke overgang tussen kavel en park wordt het park een verlengde van de tuin.
2. Kavels grenzend aan de waterpartij.
Hierbij heb je een geweldig uitzicht over het openbare groen binnen het park en woon je tevens aan het water dat gedeeltelijk jouw eigendom is. Kopers van kavels die grenzen aan deze waterpartij hebben tevens de mogelijkheid om een houten steiger of terras over het water aan te leggen.

Groene inpassing met voldoende privacy
De groene haag aan de voorzijde van de kavels, welke reeds door de ontwikkelaar wordt geplant, zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de groene openbare ruimte en de kavels. Ter plaatse van de inrit, die toegang biedt tot de oprit waar in de meeste gevallen 2 auto’s op geparkeerd kunnen worden, mag de haag onderbroken
worden door vormgevingselementen zoals sierhekken en gemetselde muurtjes. Om het groene karakter van het plan over te brengen op de kavels dienen de zijerfgrenzen, welke grenzen aan het openbare gebied, ook een groen karakter te krijgen. Hier mogen bijvoorbeeld hagen maximaal 2 meter hoog zijn. Hierdoor blijft voldoende zicht op de kavel en de woning, maar blijft de privacy gewaarborgd.

Bouwvoorschriften en het Beeldkwaliteitsplan
Om de groene overgang tussen de lanen en de kavels te waarborgen, mag in een zone van minimaal 7 meter vanaf de voorzijde van de kavel geen bouwwerk worden gebouwd. Het bebouwingsvlak waarop de woning gebouwd mag worden, is minimaal 21 meter diep. De architectuur van de woningen in het gehele plan heeft een landelijk karakter dat aansluit op de parkachtige omgeving. Om dit landelijke karakter te waarborgen, zijn er binnen het Beeldkwaliteitsplan richtlijnen opgegeven voor de openbare ruimte, de kavelinrichting, de architectonische uitstraling en verdere voorschriften van de woningen. Door de woningen aan het Beeldkwaliteitsplan en Bestemmingsplan te toetsen, blijft de kwaliteit van het plan gewaarborgd. Voor verdere aanvullende informatie betreffende de bouwvoorschriften en de architectuur kan bij de betreffende makelaars het Bestemmingsplan en het Beeldkwaliteitsplan worden opgevraagd.

Procedure
Nadat de gewenste kavel is gekozen, kan de eigen architect starten met het ontwerpen van de woning. Om het hoge ambitieniveau te realiseren, worden de afzonderlijke woningontwerpen getoetst door de supervisor. Deze
supervisor beoordeelt op gezette tijden en in de verschillende stadia van het ontwerpproces het SO (schetsontwerp) het VO (voorontwerp) en het DO (definitief ontwerp). De supervisor voor ‘Buitenhof’ is Zeelenberg Architectuur. Nadat je als koper van een vrije bouwkavel deze procedure hebt doorlopen en de supervisor het definitieve ontwerp heeft geaccordeerd, kun je de omgevingsvergunning bij de gemeente
Lelystad gaan aanvragen.

Foto's

';
';
Vragen? Francien Pardijs helpt je graag

Ja, ik heb interesse in Bouwkavels Fase Groenendaal

Meer informatie
Bel ons
0320 241 774

Delen: