menu

Ik ga scheiden, hoe kan ik bij jullie in aanmerking komen voor een huurwoning?

Een scheiding is niet alleen emotioneel maar financieel vaak ook erg gecompliceerd. We hanteren onderstaande richtlijn. Maar kijken ook graag samen met je wat we voor je kunnen doen.

Wanneer je gaat scheiden dan is het voor ons belangrijk wat de financiële afspraken zijn tussen beide partijen.  Daarom vragen wij een convenant of voorlopige voorzieningen. Daarin staat wat er eventueel aan alimentatie betaald moet worden, of wat er gebeurt met de huur/koop woning. Waren jullie alleen samenwonend, maar wel beiden verantwoordelijk voor de woonlast? Dan vragen wij om een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid.

Vaak is het zo dat deze documenten nog niet voorhanden zijn, terwijl iemand wel alvast wil gaan huren. Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Of wij nemen zowel de hypotheeklast als de te verwachten huur mee in de berekening. Dit wordt dan ingehouden op het inkomen. Voldoet de aanvrager dan nog steeds aan de inkomenseis, dan kunnen wij bekijken of wij toch tot verhuring over kunnen gaan.  In dit geval zal er verhuurd worden met een bankgarantie of waarborgsom.