menu
Beschikbaar
vanaf € 160.000 v.o.n.
Almere
Het Project WikiHouse de Stripmaker is niet meer bij ons in verkoop.

WikiHouse De Stripmaker

Wegens grote belangstelling is de informatieavond op 19 juni vol. Er is een extra informatieavond op donderdag 20 juni.

Altijd al je eigen woning willen ontwerpen én bouwen? Ben je starter op de woningmarkt?
Woon je in een sociale huurwoning of sta je op een wachtlijst? Of ben je gewoon super enthousiast over WikiHouse?
Schrijf je in voor WikiHouse De Stripmaker; een uniek zelfbouwproject in Almere Buiten!
Het project biedt ruimte aan 28 woningen van 50 tot 90 m2 gebruiksoppervlakte met woonlasten – netto hypotheekkosten en energielasten – vanaf ca. € 550,-.

Er zijn drie woningtypen beschikbaar: vrijstaand, hoek- en tussenwoning. Meer informatie? Meld je aan voor de informatieavond van 19 juni op www.wikihousedestripmaker.nl. Het project wordt in twee fasen gerealiseerd.

Inschrijven voor de eerste 14 woningen in fase 1 kan tot 27 juni 2019 12.00 uur, daarna start de selectieprocedure. De realisatie start in het 2e kwartaal van 2020.


WikiHouse-toolbox
Voor de woningen wordt gebruik gemaakt van de WikiHouse-bouwmethode. Dit is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Voor de woningen op De Stripmaker wordt er een speciale ‘WikiHouse-toolbox’ ontwikkeld, waarmee je zelf je woning kunt samenstellen. De toolbox is als het ware een blokkendoos met verschillende bouwelementen. Hiermee kun je het casco van je woning zelf vormgeven. De toolbox biedt veel keuzevrijheid en houdt het ontwerp betaalbaar.

Zelfbouw is ook écht zelf bouwen
Als het ontwerp klaar is, freest een computergestuurde zaag plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Die vormen gezamenlijk het bouwpakket voor het casco van de woning. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Je kunt je huis daardoor zelf of met behulp van vrienden in elkaar zetten en afbouwen. Zelfbouw is bij WikiHouse De Stripmaker dus ook écht zelf bouwen. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten.

Eerste grote WikiHouse project
Met WikiHouse De Stripmaker worden er voor de eerste keer in de wereld WikiHouse-woningen op grote schaal gebouwd. Het Woningbouwatelier is de initiatiefnemer voor dit unieke zelfbouwproject. In 2018 realiseerde het Woningbouwatelier in Almere het eerste Nederlandse WikiHouse. Hiermee is de WikiHouse bouwmethode uitvoerig is getest – met een positief resultaat – aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Door de ontwikkeling van WikiHouse te ondersteunen, komen nieuwe oplossingen voor het tekort aan betaalbare, energiezuinige en passende woningen in beeld.

Over het Woningbouwatelier
Het Woningbouwatelier is een samenwerkingsverband van de gemeente Almere, het Rijksvastgoedbedrijf en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het initieert en begeleidt experimenten die antwoord proberen te geven op maatschappelijke vraagstukken in relatie tot wonen. Het Woningbouwatelier is onderdeel van het programma Almere 2.0. Met dit programma werkt de gemeente Almere samen met de provincie Flevoland en het Rijk aan de integrale stedelijke ontwikkeling van Almere om bestaande kwaliteiten te versterken en de stad verder te ontwikkelen als een toekomstbestendige groene, duurzame en levendige stad.

Foto's

';
';

Ja, ik heb interesse in WikiHouse De Stripmaker

Meer informatie
Bel ons
036 533 00 77

Delen:


Het team van Van der Linden Almere