menu
Home » Woning kopen » Ridderspoorweg 152

Ridderspoorweg 152 - AMSTERDAM

Wonen in een prachtige loft in Amsterdam-Noord (Buiksloterham) met uitzicht op het water? Buiksloterham bruist van de energie en creativiteit. Oude, karakteristieke industriële kantoorpanden afgewisseld Lees meer
Koopsom:

€ 954.224 v.o.n.

  • Bouwvorm

    Bestaande bouw
  • Status

    Beschikbaar
BrochureVragen? Bel 020-5712712Bezichtigen Terug naar resultaten

Plattegrond

Over de woning

Wonen in een prachtige loft in Amsterdam-Noord (Buiksloterham) met uitzicht op het water? Buiksloterham bruist van de energie en creativiteit. Oude, karakteristieke industriële kantoorpanden afgewisseld met spraakmakende, moderne nieuwbouwprojecten. Enter Stories.

In het makelaarsrapport staat: ‘de locatie kan niet beter’. Inderdaad. Direct aan het water, op de zonkant. Vrij uitzicht door de hoekpositie op het Johan van Hasseltkanaal en de Ridderspoorweg. Kopstuk in een serie inspirerende buurgebouwen.

De tijd dat Noord ver weg leek, is allang voorbij. Stories ligt op vijf minuutjes fietsen van de pont die je zo naar het Centraal Station brengt. Met de auto zit je met een minuut of acht op de Ring A10. Ook zijn de belangrijke voorzieningen zoals supermarkten, sportclubs, twee fijne parken, een kinderdagopvang en scholen vlakbij.

In Noord gebeuren nu spannende dingen en Stories ligt er middenin. Buiksloterham is volop in ontwikkeling. Er zijn al diverse leuke tentjes te vinden. Voor een goede kop koffie in de zon aan het water wandel je naar culturele broedplaats Café de Ceuvel. Voor een lunch tussen de designmeubels naar Waargenoegen bij de loods van Neef Louis, vintage en industrieel design. NDSM met al zijn hotspots (Pllek, Noorderlicht) ligt op loopstand, Eye en A’DAM toren op enkele minuten fietsen.

Building:
In Stories vind je 27 koopappartementen in uiteenlopende soorten en maten. Bedoeld voor een diversiteit van mensen, dromen en wensen. Van 43 m² tot 153 m², flexibel in te delen naar eigen inzicht. Stories is een uitgesproken en onderscheidend ontwerp van Olaf Gipser Architects. Een blikvanger in Noord, door de fijne balans tussen een strakke, open gevel met de beweging van het geïntegreerde, organische groen. En dan heb je het interieur nog niet eens gezien. Stories staat niet alleen maar mooi te zijn aan het IJ. Als je je erin verdiept, ontdek je de verrassend unieke binnenkant. De kern van het pand is volledig van hout. Een duurzaam en warm hart, waar je je direct thuis voelt.

Stories herken je als het groene baken in het decor van industrieel Noord. Een verticale tuin is in de architectuur verwerkt, waarbij verschillende boomsoorten de natuurlijke afscheiding vormen tussen de terrassen. Strak design met een organische schil, de seizoenen weerspiegelend in het water. Uniek in Stories: de appartementen hebben naast een balkon of terras, een zogenaamde wintertuin – een in de gevel verzonken binnen-buitenruimte, met grote glazen schuifpanelen die je afhankelijk van het weer kunt openen of sluiten. Wij denken dat de wintertuin grote kans maakt om je favoriete plek van het huis te worden.
De afwerking en invulling van de gemeenschappelijke ruimtes zullen jullie, dat wil zeggen de toekomstige bewoners, in samenspraak met de architect nader bepalen. Hoe willen jullie de hal en entree vormgeven? En wat doen jullie met het gemeenschappelijke dakterras? Komt er een moestuin? Stories wordt op deze manier een uniek en persoonlijk woongebouw.

Bedrijfsruimten:
De basis van Stories is een begane grond waar zowel bewoners als buurtgenoten plezier aan beleven. Een deel van de begane grond is gereserveerd voor horeca. Wij zoeken daarin expliciet partners die passen in een sociaal-cultureel profiel. Als bewoner heb je daar trouwens ook wat over te vertellen. Samen met de CPO-groep zoeken we initiatief rijke ondernemers om een verhalen café te ontwikkelen.

Fietsenstalling:
Stories heeft een inpandige fietsenberging met ruimte voor 86 plekken. Binnen het CPO bepaal je samen met de andere bewoners de indeling van de stalling voor bijvoorbeeld scooters, elektrische fietsen en bakfietsen.

Parkeren:
Er zijn 40 parkeerplekken in de inpandige garage van Stories. Een ingenieus drielaags, mechanisch parkeersysteem, welke door de combinatie van schuiven stapelen onafhankelijk van elkaar zijn te gebruiken.

Verkoopprijs parkeerplaats:
EUR 38.000,-- excl. BTW v.o.n. op basis van jaarlijkse erfpachtcanon, inclusief 1 jaar indexcanon.

Start bouw:
Reeds gestart.

Duurzaam & Circulair Bouwen:
Stories wordt duurzaam en circulair gebouwd en wil daarin een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol vervullen.

Bijzonderheden:
- Alle woningen hebben een energie-prestatiecoëfficiënt van 0,10, door hoogwaardige isolatie en een warmte-terugwin-installatie;
- Zonnepanelen op alle platte delen van het dak;
- Vloerverwarming door middel van stadswarmte;
- Sedum dak (groen dak) voor het opvangen van het regenwater;
- Houten hoofddraagconstructie;
- Mogelijkheid voor ingebouwde laadpunten voor elektrisch fietsen en auto’s.

Ja, ik wil Ridderspoorweg 152 bezichtigen!

Direct afspraak maken

Deel deze woning:


Het team van Van der Linden Amsterdam
Terug naar de zoekresultaten