menu
Home » Woning kopen » Joris Ivensplein 100

Joris Ivensplein 100 - AMSTERDAM

Uniek, riant en licht penthouse appartement van 111 m² woonoppervlakte en een balkon van ca. 6 m² met een plafondhoogte van bijna 4 meter! Gelegen op de vierde en tevens bovenste verdieping met prachtig Lees meer
Vraagprijs:

€ 500.000 k.k.

  • Bouwvorm

    Bestaande bouw
  • Status

    Verkocht
Vragen? Bel 020-5712712Neem contact op Terug naar resultaten

Plattegrond


Over de woning

Uniek, riant en licht penthouse appartement van 111 m² woonoppervlakte en een balkon van ca. 6 m² met een plafondhoogte van bijna 4 meter! Gelegen op de vierde en tevens bovenste verdieping met prachtig vrij en weids uitzicht over het Joris Ivensplein. Aan de achterzijde is de gemeenschappelijke binnentuin. Beschikt zowel over een inpandige- als een externe berging en een privé parkeerplaats in de parkeerkelder.

De indeling van de woning is als volgt:
Via de lift of trap bereikt u de vierde verdieping, hier vindt u de entree van het appartement. Het gehele appartement is grandioos afgewerkt met hoogwaardige materialen, voorzien van een lichte en moderne vloer, een moderne stalen deur in de hal en het gehele appartement heeft een grandeur door de plafondhoogte van maar liefst bijna 4 meter!

Vanuit de ontvangsthal komt in de riante woonkamer met open keuken en terras. Vanwege de hoge ramen en de buitenruimte is de woning zeer licht en geniet u van het uitzicht over het Joris Ivensplein enerzijds en over de binnentuin anderzijds. De op maat gemaakte keuken is afgewerkt met hoogwaardige materialen en voorzien van diverse inbouw apparatuur, 2 stoomovens, teppanyaki plaat en cooker. Door de open ruimte heeft u vanuit de keuken veel contact met de woonkamer.

Tevens komt u via de ontvangsthal ook bij de twee slaapkamers met zicht op de binnentuin; bij de badkamer met wastafel, ligbad en inloopdouche; het separaat (zwevend) toilet met fontein en bij de ruime, inpandige berging met aansluiting voor wasmachine.

De woning is voorzien van vloerverwarming en een gebalanceerd WTW-systeem (Warmte Terug Win installatie).

In de kelder van het complex bevindt zich de parkeergarage. Parkeerplaats nummer 69 behoort bij de woning.

Het complex en de omgeving:
IJburg is een woonwijk in het oosten van de gemeente Amsterdam en ook deel uitmakend van het stadsdeel Oost. Kenmerkend aan de in het IJmeer gelegen wijk is dat deze op kunstmatige eilanden is gebouwd en een zeer rechthoekig stratenpatroon kent. Reeds in 1965 ontwikkelden architecten al een plan voor een stad in het IJmeer. Het duurde echter tot 1997 voordat IJburg een feit werd en tot eind 2002 de eerste bewoners hun huizen betrokken. Anno 2019 telt IJburg ruim 30.000 inwoners (met als doel uit te breiden naar totaal 45.000), een winkelcentrum en diverse horecavoorzieningen. Het Diemerpark, de Eilandoevers (met in de toekomst Strandeiland) en het water bieden recreatiemogelijkheden. Er zijn sportfaciliteiten, kinderopvang en scholen.

IJburg bestaat uit 6 in het IJmeer aangeplempte eilanden: Steigereiland, Haveneiland, de Rieteilanden en Centrumeiland zijn inmiddels gerealiseerd. In de komende 2 jaar zal Strandeiland nog worden opgespoten. De belangrijkste straat is de IJburglaan, die het Haveneiland en het Steigereiland met het Zeeburgereiland verbindt, via bruggen uiteraard. De eerst opgeleverde en waarschijnlijk de meest bekend brug is de Enneüs Heermabrug (2001). De naar de Nederlands politicus vernoemde brug staat beter bekend als de beha en verbindt IJburg met Ringweg A10 en andere wegen rondom Amsterdam. Medio 2014 werd de oostelijke ontsluiting voor IJburg geopend middels de Uyllanderbrug (naam verwijst naar een poldertje in Diemen-Noord). Deze brug sluit aan de westzijde bij knooppunt Diemen aan op Ringweg A1 en A9. Minder indrukwekkend is de naamverwijzing, indrukwekkend(er) aan deze brug is het gebruik van kunststof voor de bodem.

Het appartement is gelegen in het complex waar zich ook het winkelcentrum IJburg bevindt met diverse winkels, restaurantjes, lunchrooms en een biologische supermarkt. Het woonoppervlakte bedraagt 111 m². In de onderliggende parkeerkelder bevindt zich de bijbehorende privé parkeerplaats. Op de tussenverdieping is een berging van ruim 6 m².

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 110,8 m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig);
- Bouwjaar 2006;
- Penthouse op de bovenste (4e) etage;
- Eigen parkeerplaats in ondergelegen kelder en externe berging;
- Hoog afwerkingsniveau met luxe woonkeuken;
- Plafondhoogte van 3,78 meter;
- Terras op het zuidwesten;
- Volledig geïsoleerd;
- Actieve en professioneel beheerde VvE, servicekosten per maand € 217,33 appartement en € 55,- parkeerplaats;
- Erfpacht afgekocht tot en met 15-10-2053;
- Openbaar vervoer (tram en bus) op loopafstand en nabij uitvalswegen (A10);
- Oplevering in overleg.

De gemeente biedt de mogelijkheid voor het eeuwigdurend afkopen van de erfpacht of het vastzetten van de canon na 2053. De rekentool is ingevuld met de WOZ-waarde met peildatum 01-01-2015 omdat die van 2014 niet bekend is. De hierna genoemde bedragen komen voort uit de rekentool van de gemeente en deze zijn slechts ter indicatie:
- Vastzetten van de canon. Uw canon vanaf 2053: € 389,- per jaar (excl. indexering);
- Alleen eeuwigdurend tijdvak afkopen? U koopt het eeuwigdurende tijdvak direct af. Na 2053 betaalt u geen erfpacht meer. De kosten hiervoor zijn: € 6.811,- direct;

Dit aanbod geldt voor een overstap in 2019 en de bedragen zijn exclusief notariskosten. Na 2019 gelden andere voorwaarden.

Ja, ik wil Joris Ivensplein 100 bezichtigen!

Direct afspraak maken
Bel ons
020-5712712

Deel deze woning:


Het team van Van der Linden Amsterdam
Terug naar de zoekresultaten