menu
Home » Woning huren » Hoeverstaete (De Vleugels)

Hoeverstaete (De Vleugels) - Alkmaar

- Beschikbaar voor senioren vanaf 55 jaar - Hoeverstaete is een woon- en leefgemeenschap voor mensen met of zonder zorg. Hoeverstaete bestaat uit vier verbonden gebouwen in een groene en waterrijke omgeving Lees meer
TE HUUR

€ 453 - € 808

  • Aantal huurwoningen
    66
  • Status
    Verhuurd (belangstellendenlijst)
FAQBelangstellendenlijstInschrijven Terug naar resultaten

Over het project

- Beschikbaar voor senioren vanaf 55 jaar -
Hoeverstaete is een woon- en leefgemeenschap voor mensen met of zonder zorg. Hoeverstaete bestaat uit vier verbonden gebouwen in een groene en waterrijke omgeving in Alkmaar; de Vleugels, de Merel, de Zwaluw en de Alkenhorst. Deze gebouwen tezamen vormen de leefgemeenschap waar bewoners betekenisvol samen oud kunnen worden. Ofwel een leefgemeenschap voor en door bewoners!
Hoeverstaete ligt aan de Terborchhof in Alkmaar en is een vernieuwende woon- en leefgemeenschap voor ouderen. Hier kunt u op een prettige manier oud worden zonder eenzaam te hoeven zijn, met de nodige reuring die daarbij hoort. Er zijn diverse voorzieningen, zoals een kapper en een pedicure en een brasserie voor een hapje en een drankje. In Hoeverstaete kunt u ongeacht uw veranderende behoefte aan zorg en ondersteuning gewoon in uw eigen appartement blijven wonen. De zorg is in handen van De Zorgcirkel.
- De appartementen van Hoeverstaete
In totaal zijn in leefgemeenschap Hoeverstaete 161 sociale huurwoningen en 25 vrijesector huurwoningen gelegen;
3-, 4- en 5 kamerappartementen verdeeld over meerdere verdiepingen;
Gelegen in een groene tuin met water in de directe omgeving;
Sociale huurwoningen van € 450,- per maand;
Vrijesector huurwoningen vanaf € 770,- per maand;
Gelijkvloers, bereikbaar met een lift en voorzien van een (open) keuken en eigen badkamer.
Samenleven als goede buur
In Hoeverstaete kun je wonen vanaf de leeftijd van 55+. Zelfstandige vitale mensen én mensen met een zorgvraag, wonen als goede buren naast elkaar. Men heeft oog voor elkaar en de bewoners kunnen zich actief inzetten. Dit zorgt voor evenwicht en diversiteit, levendigheid en informele contacten binnen en buiten het complex. Om deze leefgemeenschap, ofwel de juiste mix van mensen met en zonder zorg te creëren, is de toewijzing van woningen van wezenlijk belang. Om die reden hebben we een toewijzingscommissie in het leven geroepen.

- Inkomensrichtlijnen -
- Voor deze sociale huurwoning gelden er inkomenseisen. U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur. De toewijzing vind plaats door middel van passend toewijzen. Er is voor deze woning sprake van een maximale inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen. De inkomensgrenzen 2024 kunt u vinden via https://www.volkshuisvestingnederland.nl/actueel/nieuws/2023/12/06/indexering-inkomens-voor-woningtoewijzing-verkoopregels-en-passend-toewijzen-2024.
Let op: het aanvragen van huursubsidie is afhankelijk van de kale huurprijs, servicekosten en uw inkomen. Om te zien of u in aanmerking komt, kunt u een proefberekening maken bij de Belastingdienst.

- Wilt u in aanmerking komen voor deze woning?-
Bent u enthousiast geworden over deze woning en voldoet u aan de inkomensrichtlijnen. Naast het passend toewijzen en de gebruikelijke verhuurvoorwaarden, worden er aanvullende voorwaarden gesteld op het gebied van leefstijl en motivatie. Een entree commissie bepaalt op grond van een ingediende motivatie en daaropvolgende kennismaking gesprekken wie uiteindelijk in aanmerking komt voor een woning. Zo zorgen we er samen voor dat de uiteindelijke bewoners aansluiten bij ons ideaal van een hecht netwerk buren die naar elkaar omkijken en samen het leven leuker en makkelijker maken. Schrijf u dan in via vanderlinden.nl/woning-huren als woningzoekende of neem contact op met onze verhuur collega's via 088-533 00 00 of verhuur.habion@vanderlinden.nl.
Bij het selecteren van de meest geschikte kandidaat maken wij enkel gebruik van objectieve selectiecriteria zoals leeftijd, de hoogte van het inkomen in relatie tot de hoogte van de huur, gezinsomvang en soortgelijke criteria. Hierbij maken wij in geen enkele situatie positieve of negatieve uitzonderingen op basis van geslacht, huidskleur, achternaam, geaardheid, afkomst, geloof of etniciteit van de woningzoekende.
Als er meerdere, vergelijkbare inschrijvingen op een woning zijn, dan zal er een willekeurig dossier gekozen worden op volgorde van binnenkomst. U ontvangt hier dan vanzelf bericht over. Mocht u niets hebben vernomen, dan bent u helaas niet geselecteerd. U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen waarom er gekozen is voor een andere kandidaat. Wanneer u zoveel mogelijk kans wilt maken op een woning, raden we u aan om meerdere voorkeuren door te geven indien u in meerdere woningen geïnteresseerd bent.

- Goed om te weten -
- Getoonde foto's zijn van een modelwoning en niet van de specifieke woning zelf
- De huurovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. De huur is maandelijks opzegbaar, de opzegtermijn bedraagt één maand.

Alle informatie met betrekking tot de woning is met zorg samengesteld. Deze is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Ja, ik heb interesse in Hoeverstaete (De Vleugels)

Op dit moment zijn er geen woningen beschikbaar. Interesse? Meld je dan via onderstaande button aan als geïnteresseerde, dit is gratis en vrijblijvend. Daarnaast informeren wij je per e-mail zodra deze woning of vergelijkbare woningen beschikbaar komen.

Ja, ik heb interesse in deze woning Inschrijven als woningzoeker Bel ons
(088) 533 00 00

Deel deze huurwoning:

Automatisch op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod? Schrijf u in als woningzoekende en wij houden u automatisch op de hoogte van nieuw aanbod huurwoningen in uw regio.

Terug naar de zoekresultaten